Eurajoen kotiseutumuseo

Eurajoen kotiseutumuseo

Satakunnan vanhimman puukirkon vieressä sijaitseva Eurajoen kotiseutumuseon makasiini on osa historiallista Irjanteen miljöötä

Eurajoen kotiseutumuseon yli 2000 esinettä sisältävä esineistökokoelma sijaitsee v. 1833 rakennetussa entisessä lainamakasiinissa ja on perustettu 1963. Kahdessa kerroksessa on näytteillä esineitä ryhmiteltynä muun muassa eri ammatinharjoittajien työkaluihin. Lisäksi esillä on kattava kokoelma käsitöihin ja kotitalouteen liittyvää esineistöä Eurajoelta. Yläkerran vitriineissä on joka kesä vaihtuva näyttely eri teemoin. Museossa on myös Vuojoen kartanon esineistöä, mm. kartanolla käytössä ollut mankeli.

Makasiinimuseon vieressä on vuonna 1908 rakennettu paloruiskuhuone. Paloruiskuhuoneeseen on koottu Eurajoen ja Kuivalahden vapaapalokuntien entistä pientä palokalustoa (24 kpl) vuonna 1985. Satakunnan mittakaavassa harvinaiseksi palokalustokokoelman tekee se, että se on esillä alun perin palokalustoa varten tarkoitetussa ympäristössä.

Makasiini, paloruiskuhuone sekä vuonna 1731 rakennettu puukirkko hautausmaineen muodostavat kauniin kokonaisuuden, jota kannattaa tulla ihailemaan. Samassa yhteydessä sijaitsevat myös maatalousmuseo, asemuseo, apteekkimuseo ja koulumuseo.

Avoinna 26.5.-18.8.24 sunnuntaisin klo 12-18.

Varaa tutustumiskäynti ja opas ryhmällesi Eurajoen matkailusta matkailuinfo@eurajoki.fi tai  p.044 312 4216.