Eurajoen Koulumuseo

Eurajoen Koulumuseo

Eurajoen koulumuseo on Irjanteen entisessä alakoulussa

Irjanteen museoiden koulumuseo on samassa pihapiirissä muiden museoiden kanssa, entisessä alakansakoulussa. Harjun koulupiiriin kuulunut koulu on rakennettu vuonna 1934 ja on jäänyt pois koulukäytöstä vuonna 1973. Itse koulumuseo on perustettu alun perin 1998.

Koulumuseon esineet on koottu Eurajoen kansakouluista ja niitä on noin 600. Opetustauluja on kaikkiaan noin 600, joista osa on esillä. Museoon on kalustettu luokkahuone, jossa  on kiertokouluihin liittyvää esineistöä sekä hieman uudempaa kouluesineistöä. Huone on aikoinaan ollut koululuokkana 1-2-luokkalaisille ja myöhemmin seurakunnan kerhohuoneena. Koulumuseon toisessa huoneessa on tyttöjen ja poikien käsityöluokka ja myös keittolalle on oma huone, entinen opettajan asunnon keittiö.  Koulun toimiessa talossa, länsipäädyn tiloissa oli opettajan asunto sekä sivukirjasto.

Koulumuseossa on lisäksi esillä on omana pienenä kokonaisuutenaan Eurajoen ensimmäinen televisio, muutama vanha radio ja puhelin. Museon vitriinissä on vaihtuvia näyttelyitä eri esineistä.

Avoinna 26.5.-18.8.24 sunnuntaisin klo 12-18.

Varaa tutustumiskäynti ja opas ryhmällesi Eurajoen matkailusta matkailuinfo@eurajoki.fi tai  p.044 312 4216.