Nirvon retkisatama

Nirvon retkisatama

Nirvo on Selkämeren kansallispuiston luonto pienoiskoossa, yhdessä saaressa. Nirvossa on kallioita, kosteikkoja, kuivaa kangasta ja lehtipuita meren ympäröimänä.
Nirvon ankkurointipaikka on ollut ahkerassa käytössä jo purjelaivakaudella. Nirvon saari kuuluu Selkämeren kansallispuistoon ja on luonnonsuojelualuetta.
Nirvon retkisatamassa on 20m pitkä betoniponttonilaituri, jonka eteläpuolen poijuihin voivat kiinnittyä pienveneet ja pohjoispuoli on varattu isommille aluksille, kuten Ihana. Laiturin ulkopuolella veden syvyys on 3-4m, lähellä rantaa 1-2m. Saareen johtavat etelästä ja pohjoisesta sinivalkoisin viitoin merkityt veneväylät, jolla liikkuminen on täysin liikkujan omalla vastuulla. Veneväylät on kaikuluodattu kesällä 2016.
Nirvon saaressa on tulentekopaikka, tulisija ja kuivakäymälä. Saarella ei ole puuhuoltoa vaan vierailija tuo mukanaan omat polttopuut tai grillihiilet.
Saareen on merkitty kolme luontopolkua: yksi johtaa etelään päin tasaiselle rantakalliolle, jolta voit löytää vanhoja muistokirjoituksia. Älä turmele niitä! Saaren sisäosiin johtaa tulentekopaikan takaa yksi polku (400m:n lenkki), joka haarautuu pohjoiskärkeen vievään polkuun (800m edestakaisin). Poluilla liikkumiseen kannattaa varautua hyvillä ulkoilujalkineilla.
Saarella ei ole jätehuoltoa. Jokainen tuo pois saarelta omat roskansa.
Nauti luonnosta ja kunnioita sitä. Puiden katkaiseminen on kiellettyä.
Jos haluat teltalla leiriytyä saarella se on mahdollista taukopaikan lähiympäristössä.
Laiturin ranta-alueella on webkamera, jonka kuvaa voi katsella osoitteessa ihana.fi.
Pääset saarelle retkelle myös purjelaivan Ihanan purjehduksilla.