Säpin seudun purjehtijat

Risteily- ja venematkat

Säpin seudun purjehtijat

Säpin Seudun Purjehtijat ry (SSP) on vuonna 1959 perustettu purjehdusseura. Seuran tarkoitus on herättää ja vahvistaa harrastusta purjehdusurheilua kohtaan, suojella purjehdusympäristön luontoa, toimia seudun purjehtijoiden yhdyssiteenä veneiden merikelpoisuuden, merimies- ja purjehdustaitojen kehittäjänä. Seura on Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsen.

Laitakarissa SSP:llä on telakka kaksi kelluvaa laituria seuran jäsenten purje- ja moottoriveneitä varten.

Seura omistaa länsirannikolla kolme saaritonttia, joissa kaikissa on hyvät laiturit poijuineen sekä saunarakennus. Ryöväskerin saaressa Luvialla on lisäksi erillinen purjehdusmaja.

Säpin Seudun Purjehtijat ry (SSP) järjestää kilpa- ja matkapurjehduksia, koulutusta, leirejä ja juhlatilaisuuksia. Jäsenten käyttöön seura tarjoaa laadukkaat venekatsastuspalvelut, Laitakarin venesataman ja telakka-alueen sekä kolme saaritukikohtaa. Lisäksi Säpin Seudun Purjehtijat ylläpitää kaikille avointa veneilykeskusta Luvian Laitakarissa.

Veneilykeskus tarjoaa eri tyyppisiä veneilykoulutuksia:

  • Veneilyn perusteet – Kurssi aloitteleville veneilijöille
  • Tekniikkakurssi – Perämoottorin huoltokurssi
  • Purjehduskoulutus kevytveneillä – Veneilyn perusteet ja kevytvenepurjehduksen perusteet
  • Purjehdus H-veneillä – Monimuotoista purjehdusta ohjatusti

Veneilykeskus Selkämeri Kutsuu kurssit ovat avoimia kaikille, ikään katsomatta, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kursseja teoriasta käytäntöön myös kokeneille merenkävijöille.