Opastetut kierrokset

Opastetut kierrokset

Oppaan mukana matkailija on kuningas.

Räätälöidyt opastukset

Ryhmille on mahdollista luoda eri tavoin yhdistettyjä ja erikseen ryhmän toivomusten mukaan räätälöityjä, yksilöllisiä opastuskierroksia. Eurajoella voit kokea mielenkiintoisen arkkitehtuurisen aikamatkan 1700-luvun rakennuksista nykyajan arkkitehtuuriin.

Rooliopastukset

Aikakauden rooleissa ja rooliasuissa esiintyvät oppaat vievät sinut ikimuistettaville aikamatkoille Eurajoen historialliseen menneisyyteen. Pääset sukeltamaan suoraan aikakauden ja matkakohteen elävään elämään.

Rooliopastuksia on Vuojoen kartanossa, jonka empiremiljöö tekee sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Oppaat ovat pukeutuneet historiallisiin aikakauden pukuihin. Rooliesimerkkeinä ovat muun muassa Kartanon frouva, talousmamselli, kirjanpitäjä tai kotiopettajatar. Lisätietoa ja liput yleisöopastuksiin: vuojoki.fi

Myös Liinmaan muinaislinnaan pääsee tutustumaan rooliopastetulla kierroksella. Kierroksen opastukset ovat saatavilla suomeksi, englanniksi, saksaksi ja ranskaksi. Lisätietoa: liinmaa.fi

Teemaopastukset

Vuojoen kartanolla on mahdollisuus teemaopastuksiin. Valittavana on mm. Björkenheimien historia Vuojoella, Kartanon haamut, Kartanon maatalous, Kartanon arkkitehtuuri tai Piika kartanon arjessa.

Elävöitetyt opastukset

Välimaan perinnetorpalla, Eurajoen museoissa ja Liinmaan linnamäellä voit kokea aikakauden hengen mukaisesti elävöitettyjä opastuskierroksia. Oppaat esiintyvät matkailukohteen aikakauteen kuuluvissa rooleissa ja rooliasuissa. Kunkin aikakauden vaatteet, esineet, tarvikkeet ja aidossa miljöössä toimivat elävät ihmiset saava historian elämään aivan uudella tavalla. Välimaan perinnetorpalla tapaat torpan väen arkisessa aherruksessaan ja pääset osallistumaan torpan töihin. Museot heräävät henkiin opastuskierrosten aikana. Koulumuseossa opettaja jo odottaa karttakepin kanssa.

Kieli- ja murreopastukset

Opastuksia voi tilata suomen lisäksi ruotsin, englannin, saksan ja ranskan kielillä. Murreopastukset tapahtuvat paikallisella Lounais-Suomen murteisiin kuluvalla Eurajoen murteella. Eurajoen murre muistuttaa hyvin paljon Rauman murretta.

Eurajoki-kierrokset

Mukavasti linja-auton kyydissä eri puolille Eurajokea tehtäviä opastettuja kiertoajeluja, jotka on suunniteltu eri teemojen ympärille. Opastuskierroksina on tarjolla useita, kirkkojen kierros, Eurajoen asuntoalueet-kierros, Eurajoen arkkitehtuurikierros, teollinen Eurajoki ja kyläkierros.

Kysy lisää opastuksista

Eurajoen matkailutoimistosta:
matkailuinfo@eurajoki.fi tai p. 044 312 4216

Lastenkulttuurikohteet ja -opastukset

Eurajoella on kehitetty lasten ja nuorten perinnetietoutta erityisesti kolmeen kohteeseen: Raunelan kalastajatilalle, Välimaan perinnetorpalle ja Vuojoen kartanolle. Eurajoen koulut tekevät säännöllisesti retkiä näihin kohteisiin ja koululaiset pääsevät näin tutustumaan oman kotiseutunsa kulttuurihistoriaan ja perinteisiin.

Välimaan perinnetorppa

Välimaan peinnetorpalla voi kokea 1930-luvun torppatunnelmaa perinneleikkejä leikkimällä ja perinteisiä torpan töitä tekemällä torpan piian, rengin, emännän ja isännän kanssa. Torpalla voi esimerkiksi jauhaa kahvimyllyllä kahvia, kokeilla saatko knapphyrrän soimaan, nikkaroida itsellesi puutraktorin, auttaa isäntää rankojen sahaamisessa ja valmistaa emännän kanssa Eurajoen perinneruokaa sualpualikkaita. Kierrokset ovat rooliopastettuja.

Tarvolantie 39, 27100 Eurajoki

Vuojoen kartano

Vuojoen kartanossa pääsee tutustumaan 1800-luvun lopun kartanoloistoon.  Kartanon lastenkierroksella tutustutaan kartanon tapakulttuuriin, kurkistetaan kartanon ullakolle ja kellokoneistoon, etsitään helmiä kartanon kuusikujalla ja maistellaan Orangerian hedelmäsatoa. Rooliopastettu kierros on suunnattu lapsiryhmille. Kierroksen päätteeksi lapset saavat mukaansa kartanon tehtävävihon. Suositeltava ryhmäkoko 15–40 lasta.

Kartanontie 28, 27100 Eurajoki

Raunelan kalastajatila

Raunelan kalastajatilalla Olkiluodossa tutustutaan aikaan ennen ydinvoimalaitoksia ja 1950-luvun kalastajaperheen arkeen. Vierailu Raunelan kalastajatilalla kuuluu Eurajoen koulujen 5.luokkalaisten kulttuurikasvatussuunnitelmaan.

Olkiluodontie 1032, 27150 Eurajoki

Kysy lisää opastuksista

Eurajoen matkailutoimistosta:
matkailuinfo@eurajoki.fi tai p. 044 312 4216